bouncing balls

De omgeving

Palamos

Een badplaats met een gezellige boulevard. U kunt verschillende watersporten beoefenen. In de omgeving zijn leuke excursies te maken.Palamos is gelegen in een baai aan de Costa Brava. Palamos is een gezellige badplaats met een adembenemend strand waar u heerlijk van de zon kunt genieten of allerlei watersporten kunt beoefenen. U kunt er zeilen, surfen, waterskien of kano varen. Wilt u van de zon genieten maar niet op het strand liggen, dan kunt u in Palamos ook goed terecht om te vissen. Er wordt hier een enorme hoeveelheid gamba”s gevangen.

Golfen

Wie graag een balletje slaat op de golfbaan in een heerlijk klimaat, kan los gaan in de Costa Brava. Er zijn meer dan voldoende golfbanen (11×18 holes) waar je terecht kan. Serres de Pals, Girona Golf, Peralada Golf, Emporda Golf en Golf Costa Brava.

Girona

Waarschijnlijk kom je ogen te kort in deze grote stad. Vele steegjes en straten hebben verborgen poorten waar altijd weer iets te ontdekken is. De straten van de oude gildes brengen je naar oude olie- en wijnmarkten. In de joodse wijk el Call krijg je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Tot het eind van de 15e eeuw werd dit zelfs tot het belangrijkste Kabbalistische centrum van westelijk Europa gezien. Nu staat in het midden van deze wijk het stadsmuseum Museu de la ciutat met voornamelijk de geschiedenis van Girona.

Platja DÁro

Platja d’Aro staat bekend om zijn massatoerisme. Geen andere plaats aan de Costa Brava heeft het toerisme zo geperfectioneerd als Platja d’Aro. Platja d’Aro is na Lloret de Mar de grootste vakantieplaats aan de Costa Brava. In de rustige wintermaanden wonen er nog geen 10.000 mensen . Als echter de zon begint te schijnen in het vroege voorjaar komen de eerste toeristen al naar Platja d’Aro en openen de eerste strandtenten, restaurants en discotheken hun deuren. Tijdens de top maanden zijn er meer dan 100.000 toeristen in Platja d’Aro. De stad heeft de beschikking over een kilometers lang zandstrand dat aan de stadzijde wordt begrenst door een even zo lange winkel boulevard, de Carretera de San Feliu a Palamos. 

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de Spaanse provincie Catalonia. Het is een oude stad die al in 133 v.C. voorkomt op wereldkaarten. In de gotische wijken zijn nog de bewijzen zichtbaar van deze lange geschiedenis: er zijn overblijfselen te zien van de Romaanse muur en er staan ontelbare gotische gebouwen. De belangrijkste straat van Barcelona is La Rambla. De Rambla begint aan de Plaza de Catalunya en eindigt 1,5 km verderop aan de haven. Plaza de Catalunya is een groot levendig en groen plein, midden in het centrum. Het is een belangrijk verkeersknooppunt met bushaltes en ondergrondse metro- en treinstations. De VVV (Centre d’informacio Turisme de Barcelona) heeft hier een kantoor. Op de met bomen omzoomde Rambla kan je vaak over de koppen lopen. Winkelende huisvrouwen vermengen zich met zakenlui en toeristen. Je kan de hele Rambla in een half uurtje stappen overbruggen, of je kan er uren over doen, kijkend naar de ontelbare straatartiesten, bloemenkraampjes, boekenstalletjes en dierenverkopers. In het midden van de straat is het een brede voetgangerspromenade, maar langs beide kanten raast het stadsverkeer voorbij. Er zijn veel toeristenwinkeltjes, fotowinkels, hotels en restaurants.

Markten

Torroella de Montgri en Cadaques
Dinsdag – Palamos, Pals en Girona
Woensdag – Begur, St. Antonio de Calonge en Banyoles
Donderdag – L’Estartit, Figueres en Calonge
Vrijdag – La Bisbal en Platja d’Aro
Zaterdag – Girona en Mont-Ras
Zondag – Palafrugell, L’Escala en St. Feliu de Guixols

Open chat
Welkom bij BR and Design.
Waarmee kan ik je helpen?